HOLISTIC
Centrul Interdisciplinar de Educație Nonformală
DESPRE NOI
Află mai multe
INFORMAȚII

DESPRE Holistic

Este bine de stiut că se naște mai întâi sub această formă intermediară, de platformă online, ca o unealtă la îndemâna noastră, a tuturor, pentru a începe  ne reconectăm unii la ceilalțisă ne activăm corpulmintea și spiritul în aceste vremuri de constrângere a libertăților, așa cum nu eram obisnuiți. 

0 +
Contribuitori
0 +
Videoclipuri
CINE SUNTEM?

Suntem contributori, specialiști certificați, dar în același timp oameni care nu ne mulțumim cu ceea ce ni se prezintă de-a gata și cărora nu ne place să înghițim pe nemestecate tot ceea ce ni se oferă pe tavă. Ceea ce ne place în schimb, este să ne luăm la întrecere cu ceea ce cotidianul ne oferăsă punem întrebări dezbatem descoperim cunoaștem și să devenim mai agili in relația cu viața… 

„Azi mai buni decât ieri, mâine mai buni decât azi!”

CARE ESTE MODUL DE LUCRU?

Stilul de viață pe care l-am ales este acela de a ne pune constant în fața a noi provocări. Astfel că, în această perioadă deloc obișnuită, ne dăm întâlnire cu o importantă oportunitate. Aceea de a vă chema alături și împărtăși cu voi acest stil de viață. 

De ce? Pentru a vă lansa provocări, să vă scoatem din rutină, să vă (re)trezim curiozitatea și să vă implicăm, asumându-ne să vă dezvăluim în acest mod cunoașterea, în forma sa cea mai incitantă, așa cum nu prea des întâlniți.

DE UNDE TOATĂ POVESTEA CU „CENTRUL INTERDISCIPLINAR DE EDUCAȚIE NONFORMALĂ HOLISTIC”?

Plecând de la studii în domeniu și adăugând obseravația liberă, constatăm cum școala actuală are nevoie de un boost, are nevoie să provoacesă creeze experiențeemoții și relații prin care să dezlege, iar mai apoi să lege și să atașeze cunoașterea de memoria afectivă și funcțională a copiilor, adolescenților, tinerilor și bineînțeles… a părinților.

CE ESTE EDUCAȚIA HOLISTICĂ ÎN ACCEPȚIUNEA NOASTRĂ?

Ei bine…

,,Aventura este combustibilul nostru!”

Credem cu tărie în descoperirea și cunoașterea de sine prin stimularea ambelor sfere de manifestare – atât psihice, cât și  fizice. Sau, altfel spus, atât din punct de vedere intelectual, emoțional, spiritual, cât și din cel al capacităților și competențelor motrice, totul în scopul dezvoltării și funcționării complete a persoanei.

Prin setul de activități propus, aflat într-o perpetuă adaptare la nevoile voastre, și modul în care le derulăm, avem în vedere scopul final – acela al creării climatului optim atingerii potențialului maxim individual.

Curiozitatea, angajarea, creativitatea, descoperirea, perseverența, cooperarea, asumarea, relaționarea, respectul pentru natură – toate acestea sunt doar o parte dintre trăsăturile pe a căror stimulare și funcționare se fundamentează propunerile noastre, pentru o creștere sănătoasă împreună!

PREZENTAREA Proiectului

holistic spirala v2

1982: George Bucuroiu, tatal meu, isi incepe vasta aventura si densa activitate de descoperire si formare de OAMENI si SPORTIVI in cadrul CS Unirea Focsani, club a carui infrastructura a dezvoltat de asemenea, totul cu scopul de a putea oferi propriilor elevi conditiile optime de pregatire si competitie, pentru ca el, pe langa a fi un iubit pedagog, a fost si un renumit organizator de competitii locale, nationale si internationale destinate copiilor, juniorilor, seniorilor si superseniorilor

1 of 23

1988: Incep sa fiu initiat in tenis, alaturi de o sumedenie de alti copii aflati sub indrumarea tatalui meu.

2 of 23

1980 – 2008: Tatal meu isi perfectioneaza si exercita pasiunea formand generatii succesive de tineri sportivi si viitori adulti de succes, printre care SPORTIVI de clasa mondiala precum Adrian Voinea, Rares Georgescu si altii, dar si numerosi OAMENI, membri marcanti ai elitei sociale, profesori, antreprenori, doctori, ingineri sau politicieni de succes.

3 of 23

2006: Tatal meu, dupa decenii de incercari si modalitati de imbunatatire a infrastructurii, a finantarii si a managementului, intelege nevoia si decide infiintarea Asociatiei TC Focsani 

4 of 23

2006: Imi inteleg cu adevarat vocatia, pe bancile ANEFS Bucuresti, mentorat de o pleada de profesori de exceptie si incep planuirea deschiderii unei Scoli de Tenis impreuna cu tatal meu, continuandu-mi formarea constient, in scopul asta.

5 of 23

2008: Tata se stinge timpuriu, iar eu continui cu acelasi plan.

6 of 23

2009: Propun CS Unirea inchirierea bazei sportive si demararea unui plan investitional, dar sunt refuzat. Atat cu CJ Vrancea, Primaria Focsani, cat si cu Primaria Odobesti care a fost singura ce a si manifestat o deschidere, distanta fiind prea mare insa.

7 of 23

2010: Cunosc primul investitor interesat sa participe la finantarea unei asemenea structuri si infrastructuri. Incepem pregatirea depunerii a 2 dosare de finantare din fonduri UE, in cuantum total de 800.000Euro, cofinantare asigurata de partener, TCF punand in joc partea de resurse umane si know-how.

8 of 23

2011 – 2013: Dezamagit de autoritati si relatia cu CS Unirea, decid sa parasesc Focsaniul pt o functie executiva in cadrul FR Tenis. Desi nu ma gandeam sa ma intorc, nu am renuntat la ideea Scolii cu infrastructura proprie.

9 of 23

2013: Infiintez o Scoala de Tenis in Galati.

10 of 23

2014: Revin in Focsani cu aceeasi constanta dorinta, cautand noi solutii.

11 of 23

2014: Ia nastere si functioneaza proiectul Circuitului Vrancea Trophy, concept gandit si prezentat atat potentialilor sponsori cat si instituriilor locale ca proiect de dezvoltare a activitatii TCF, miscarea sportiva si de educatie prin sport cunoscand o crestere atat prin numarul de practicanti, cat si prin rezultate.

12 of 23

2014: Scriu Proiectul Holistic, viitor frate al viitoarei Scoli de Tenis George Bucuroiu, ambii fii ai Asociatiei Tenis Club Focsani.

13 of 23

2014 – 2017: Multiple proiecte (poze/schite) propuse mai multor entitati si persoane: CSU, LPS, CSM Focsani 2007, Primarie, CJ, MTS, dezvoltatori imobiliari, sponsori.

14 of 23

2017: Primesc o oferta speciala pt un teren pe care sa dezvolt noua infrastructura ce va deservi activitatea Scolii de Tenis George Bucuroiu si a Holistic, dar deja…

15 of 23

2017: Pierd o finantare cumulate de 200.000Euro, provenita din 2 sponsorizari, datorita lipsei terenului pe care sa pot realiza investita proiectata.

16 of 23

2014 – 2018: Cunosc oameni/investitori care se alatura proiectului finantand activitatea si sprijinind solutionarea edificarii unei infrastructuri proprii.

17 of 23

2018: Sprijinit de noul partener, initiez procesul de cumparare a terenului actual, in dimensiune de 1 ha si caut surse noi de finantare pt continuarea proiectului: sponsori, fonduri structurale, guvernamentale, granturi, subscriptie publica/crowdfounding.

18 of 23

2019: Accesam 2 proiecte StratUp Nation, in valoare totala de 86000 Euro, timp in care…

19 of 23

2020: Pandemia isi creeza efectele, iar vremea nasterii Holisitic in mediul virtual, cat si hibrid, dar si al completarii proiectului TCF prin constructia infrastructurii si nasterea Scolii de Tenis George Bucuroiu, soseste.

20 of 23

2020 – 2021: Implementare faza I.

21 of 23

2021 – 2022: Implementare faza II.

22 of 23

2022 – 2023: Implementare faza III.

23 of 23
Legendă:
Eveniment trecut
Apariția Holistic
În căutare de sponsori
Eșecuri
Accesări de fonduri
Eveniment viitor
Scroll to Top